Plasma Pen

Plasma Pen

Hudåtstramning

Plasma lift är en behandling där man med en elektrostatisk plasmaståle krymper lös och överflödig hud vart som helst på troppen.
Med hjälp av Plasma genererar en stråle av plasmaenergi för att krympa huden, skadan sker endast i epidermis (det översta hudlagret) för att aktivera fibrolasterna i huden som sedan signalerar till kroppen att komma dit för att läka med kollagen, elastin och fibrer. 


En bedövningssalva appliceras på behandlingsområder 30 min innan behandling. Det är en ganska märklig känsla, beroende på smärttröskeln varierar smärtan för olika individer. Är det smärtsamt läggs ytterliggare bedövning på området för att minimera obehangskänsla. En doft av bränt hår yttrar sig också under behandlingen.


Beroende på hur mycker lös hud som ska förminskas krävs olika många behandlingstillfällen. Man kan alldrig veta hur huden reagerar och hur myckcket just din läkning krymper huden. Fullständigt resultat synns efter 3 månader. Den eventuella andra behandlingen kan genomföras tidigast 3 månader från din första behandling. Andra behandlingen dras 1000 kr av på priset. 


Resultatet håller ca 1-3 år, huden åldras precis som vanligt efter behandlingen och kommer tappa kollagen igen som den vanliga åldringsprcessen. 


Dagen efter behandlingen har du vanligtvis rodnad och är svullen i området, det är dag 2 som svullnaden är som värst, sedan avtar svullnaden och är vanligtvis borta dag 4. Skorporna sitter kvar 7-10 dagar, dessa får inte avlägsnas utan måste lossna helt på egen hand när det är redo.

Rodnad och känslighet i huden brukar vanligvis försvinna på 4 v, men kan kvarstå upp till  3 månader beroende på hur din hud läker. Strikt förbjudet att vistas i solen eller solarium 3-4 månader efter behandlinen annars finns risk för hyperpigmentering i området. Det innebär att området som behandlats kommer att framkalla mörkare pigment som inte försvinner. Solskyddsfaktor 50 måste apliceras på området i 3 månader. Solskyddsfaktor 50 är alltid rekomenderat att användas när du utsätter dig för solljus även om du inte genomgått nångon behandling. 


Vanligaste behandlingarna är:
-Övre ögonlock
-Under ögonen
- Kråkfötter
-Rynkor kring munnen
-Skintags

Du kan inte behandlas om du:
- Är under 18 år
- Är gravid eller ammar
- Har aktiv rosacea, psoriasis, eksem eller sår i behandlingsområdet
- Har kontaktlinser måste avlägsnas under behandlingen och får inte användas på 3 dygn
- Äter blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området (aknemediciner)
- Gjort andra behandlingar i området senaste 3 månaderna
- Gjort botox, fillers, laser, kemisk peeling på området de senaste månaden
- Har någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning
- Är av mörkare hudtyp pga stor risk för hyperpigmentering, tyvärr är risken för hyperpigmentering för stor
-Har Vitiligo (ljusa fläckiga hudpartier) då riskeras vita fläckar istället på det behandlade området