IMG_20191114_121249_565.jpg

Botulinumtoxin (Botox)

För En Slätare Look

Botulinumtoxin (Dysport) är en medicinsk botox som används för skönhetsbehandlingar.


Områden du kan behandla och kombinera vid val av flera områden:

Arga rynkan

Pannan

Kråksparkar

Brynlyft

Bunny lines

Gummysmile

Sur mingipa

Lip FLip

Munrynkor 

Områden som betalas för individuellt är:

Käke, face sliming, tandgnissling

Platysma "Neck bands"

Armhålor (svettbehandling)

Händer (svettbehandling)

Fötter (svettbehandling)


Botulinumtoxin, även kallat botox, är ett nervgift som har en muskelförlamande effekt. Det verkar genom att blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och då minskar musklernas sammandragningar.


Effekten är avtagande och försvinner efter ca. 3-4 månader. Medicinskt används det exempel vid behandling av kramper i muskler eller kronisk migrän.


I estetiskt syfte används botox för att släta ut rynkor orsakade av ansiktets muskler, t.ex. "agra rynkan" mellan ögonbrynen, kråksparkar runt ögonen eller i pannan men också för att lyfta ögonbryn eller överläppen.


Resultatet börjar synas efter 3-10 dagar. Vid behandling av vissa områden kan det ta upp till 14 dagar. Det tar mellan 1-3 veckor att få full effekt. I normalfallet kvarstår det uppnådda resultatet av en enskild behandling i 3-4 månader. Därefter bör behandlingen upprepas och för varje gång det sker så tenderar varaktigheten att öka.


Läkemedlet försvinner ur kroppen på 48 timmar, däremot finns effekten kvar men avtar med tiden och tillståndet återgår till ursprungsläget.

Därför är det viktigt att inte anstränga sig på 2 dygn eller massera i området för att vara på den säkra sidan, så Botulinumtoxinet inte sprider sig. 


Givetvis finns läkare ansluten till salongen.